Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

Байден приїде до Німеччини наприкінці тижня – речник німецького уряду

Президент Сполучених Штатів Джо Байден планує здійснити візит до Німеччини наприкінці тижня.

Про це повідомив речник німецького уряду Вольфганг Бюхнер, передає німецький новинний телеканал n-tv.

«Я можу підтвердити, що президент США компенсує свій пропущений візит до Німеччини наприкінці цього тижня», – сказав він журналістам під час брифінгу німецького Кабінету міністрів.

За його словами, німецький уряд перебуває в тісній консультації з урядом США щодо деталей візиту, проте він поки що не може надати жодних подробиць.

Раніше видання Spiegel з посиланням на неназваного посадовця в Берліні писало, що Байден хоче здійснити візит до Німеччини у четвер, 17 жовтня, який був відкладений через ураган «Мілтон».

За даними співрозмовника видання, організація візиту Байдена вже обговорюється в кулуарах німецького уряду та органів безпеки. Зазначається також, що офіційні зустрічі з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом заплановані на п’ятницю, 18 жовтня.

Разом з тим, програма оновленого візиту Байдена значно скоротилася, проте так само планується, що Штайнмаєр нагородить Байдена Великим хрестом ордена «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина» особливого рівня.

Наголошується, що візит президента США, найімовірніше, буде присвячений тим самим політичним питанням. Перш за все йдеться про подальші дії західних союзників щодо України та війні на Близькому Сході.

Візит Байдена планувався на суботу, 12 жовтня, але президент скасував його в найкоротші терміни через ураган у США. Разом з тим, саміт на підтримку України на американській авіабазі в Рамштайні також скасували.

 

Exit mobile version