Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

Як відсудити у росії компенсацію за збитки для бізнесу

Можна отримати компенсацію за втрати

Можна отримати компенсацію за втрати

Українські роботодавці мають можливість відсудити компенсацію за збитки підприємствам унаслідок російської агресії. 

Про це йдеться у повідомленні Федерації роботодавців України (ФРУ).

Офіс Генпрокурора ініціює перед органами досудового розслідування порушення кримінальних проваджень з військових злочинів з боку рф, з подальшим залученням вітчизняних судів, а також міжнародних інституцій, зокрема Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини.

Кінцевим результатом розслідування цих проваджень має стати притягнення рф до відповідальності в судовому порядку, у тому числі через компенсацію за заподіяну шкоду, – йдеться в повідомленні.

На думку ФРУ, ці кримінальні провадження мають стосуватися не лише злочинів проти людяності, а й власності українських підприємств. Адже внаслідок військових дій зруйновано не лише їхню промислову базу, а й втрачено людські життя. Не кажучи вже про ліквідацію робочих місць, руйнування інфраструктури, збитки для бюджетів тощо.

Роботодавцям, чиї підприємства постраждали внаслідок російської агресії, необхідно звернутися за адресою: warcrimes.gov.ua зі зверненням до генпрокурора Ірини Венедиктової із проханням ініціювати кримінальне провадження за фактом російської агресії.

У зверненні слід обов’язково вказати:

До прикладу, група «Метінвест» готує судові позови до Росії за руйнування «Азовсталі» та ММК ім. Ілліча. Орієнтовна сума судових претензій – $10 млрд.

 

Exit mobile version