Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

Мінстратегпром розширив перелік критеріїв для бронювання працівників ОПК

Міністерство з питань галузей стратегічної промисловості внесло зміни до критеріїв для визначення підприємств такими, що мають важливе значення для національної економіки.

Про це йдеться в повідомленні Мінстратегпрому.

Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобов’язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час.

Зміни стосуються тих критеріїв, які дають підставу для бронювання від 50% працівників незалежно від військово-облікової спеціальності. Відповідний наказ набув чинності 17 травня 2024 року.

Відтепер підприємства, установи та організації, задіяні у виробництві товарів, виконанні робіт і наданні послуг оборонного призначення з розроблення, виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин, мають відповідати одному з двох критеріїв:

1. Бути виконавцем чи співвиконавцем:

При цьому товари оборонного призначення обов’язково мають бути поставленими до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань.

Незалежно від джерела фінансування, понад 50% від загального обсягу виробництва підприємства мають становити товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).

2. Отримувати фінансову державну підтримку у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони (Brave1), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 року N 262.

Таким чином, зміни фактично розширюють перелік критеріїв. Перший об’єднує ті два, які були чинні до цього часу, додаючи при цьому позабюджетні джерела фінансування. А другий дає можливість отримати підставу для бронювання компаніям, які перебувають на стадії розробки свого продукту у сфері ОПК.

Для тих підприємств, які вже розпочали шлях згідно з процедурою, чинною до цього часу, нічого не змінюється.

Exit mobile version