Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

Норвегія хоче побудувати паркан на кордоні з росією для стримування мігрантів

Міністерка юстиції Норвегії Емілі Ангер Мел заявила в інтерв’ю норвезькому ЗМІ NRK, що розглядає можливість будівництва огорожі вздовж кордону країни з росією через зростання занепокоєння щодо пропуску мігрантів.

Мел зазначила, що країна розглядає «кілька заходів» для підвищення безпеки вздовж майже 200-кілометрового північного кордону з росією, зокрема будівництво парканів.

«Прикордонний паркан дуже цікавий не тільки тому, що він може діяти як стримувальний фактор, але також тому, що він містить датчики та технологію, які дозволяють виявляти, якщо люди рухаються біля до кордону», – сказала Мел в інтерв’ю NRK.

Читайте також: От чего зависит стоимость металлопластиковых окон и как сделать правильный выбор

Поки що немає подробиць про план і неясно, чи йдеться про весь кордон протяжністю 200 км.

Сусідня Фінляндія побудувала прикордонну огорожу після звинувачень росію у використанні мігрантів як зброї – заохочуючи мігрантів із таких країн, як Сирія та Сомалі, перетинати кордон.

Наприкінці минулого року Фінляндія закрила сухопутні кордони з росією після того, як понад 1300 шукачів притулку перетнули кордон із боку росії.

У листопаді 2023 року прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Сторе заявив, що країна може наслідувати приклад Фінляндії та закрити свій наземний пункт перетину кордону з росією, «якщо буде потрібно», хоча країна цього досі ще не зробила.

 

Exit mobile version