Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

Родинам загиблих військових виплачуватимуть 15 млн грн – рішення ВР

Верховна Рада України прийняла в цілому закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. «За» проголосували 296 депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, Комітет ВР значно доопрацював законопроєкт, зокрема:

«До другого читанні вилучені всі норми про заборону військовим поширювати в медіа та мережі Інтернет», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, проєкт закону передбачає, зокрема:

Крім того, документом передбачається, що на пільгових умовах до вислуги років для визначення розміру пенсії зараховується: час проходження військової служби під час воєнного стану – один місяць служби за два місяці; час безпосередньої участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки й оборони – один місяць служби за три місяці; час участі у бойових діях під дії воєнного стану – один місяць служби за чотири місяці; час перебування в полоні, якщо здача в полон не була добровільною, а людина, яка потрапила в полон, безпосередньо брала участь у заходах із забезпечення нацбезпеки й оборони та не вчинила злочину проти миру й людства в полоні – один місяць служби за п’ять місяців.

Законопроєкт також:

Exit mobile version