Site icon ІНВЕСТОР-ЮА

USAID оголосило про нові зобов’язання в понад $1 млрд для України

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про запуск нового 5-річного проєкту Rehab4U вартістю $13 млн, який буде спрямований на реабілітацію українців, постраждалих від війни. Додатково агентство виділить $237 млн на гуманітарну допомогу та $825 млн для підтримки енергосистеми України.

Про це повідомила адміністраторка USAID Саманта Павер під час свого візиту в Україну, інформує «Укрінформ».

USAID від початку російської агресії вже надав допомогу українцям на суму $32,5 млрд. За словами Павер, понад 250 тис. українців потребують реабілітації після поранень, тому USAID ініціювало нову програму, яка має на меті допомогти постраждалим повернутися до повноцінного життя.

Адміністраторка також оголосила про інвестицію $825 млн для зміцнення енергосистеми України, наголосивши, що російський диктатор знову використовує зиму як зброю. Ця сума вдвічі перевищує торішні вкладення, що дозволить ефективніше ремонтувати й захищати критичну інфраструктуру.

Окрім цього, $237 млн гуманітарної допомоги будуть спрямовані на забезпечення українців їжею, житлом і медичними послугами, включно з підготовкою до зими.

Exit mobile version