Американські банкіри прогнозують стрімке падіння долара

Один з найбільших інвестиційних банків Goldman Sachs прогнозує падіння долара щодо інших валют на фоні економічного відновлення.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Goldman Sachs почав відкривати короткі позиції на ринку, оскільки очікує, що відкриття економіки змусить інвесторів “вийти” з безпечного долара та вкладати свій капітал де-інде. 

Короткий продаж валюти передбачає запозичення цієї валюти, продаж її за поточною ринковою ціною, а потім чекання падіння ціни, щоб повернути валюту за нижчою ціною та повернути позику. Тому короткий продавець отримує прибуток, якщо валюта знецінюється протягом цього періоду.

Інвестиційний банк наразі розглядає привабливою норвезьку крону. Протягом останніх тижнів ця валюта зміцнюється і у Goldman Sachs рекомендують купити USD/NOK із цільовою ціною 8,75 крони щодо долара. Stop loss радять поставити на позначці 10,25. Наразі крона щодо долара – 9,29.

Економіка починає відновлюватися після послаблення карантинних заходів. У багатьох країнах, зокрема європейських зменшується рівень захворювання COVID-19. У ЄС виділили 750 мільярдів євро на фонд з відновлення наслідків пандемії. 

Натомість США і далі лідирують за кількістю хворих, рівень безробіття зростає, країну охопили масові протести та існує загроза розірвання торговельної угоди з Китаєм. Всі ці події не сприяють зміцненню долара, а навпаки. 

У Goldman Sachs додають, що за умов відновлення економіки інвестори почнуть вкладати гроші у інші більш ризиковані та прибутковіші активи, аніж долар.

Якщо долар і справді впаде, то курс гривні щодо долара зміцниться. Але щодо євро та інших валют – ні. Ця тенденція спостерігається вже кілька тижнів. Гривня протягом більше ніж місяць зміцнювалася щодо долара, але падала щодо євро.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Перша країна в світі повністю скасовує карантинні обмеження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *