“Аномальна зима та ціни”: як погода вплине на курс долара в Україні

Через аномально теплу і безсніжну зиму Україну очікують серйозні проблеми з урожаєм.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: На початок березня в землі повинно бути вологи на 1 метр. А я нещодавно поміряв – там всього 22-23 см. Зараз випав хороший дощ, може буде сантиметрів 30, але це всього лише третина від необхідного“, – розповідає фермер з Черкаської області Василь Драч.

Така погода значно відобразиться на економіці країни.

Коментар: Наш внутрішній ринок залежить від світового. У будь-якому разі, ми зберемо достатньо врожаю, щоб забезпечити свої потреби, бо це всього лише близько 8 мільйонів тонн. Якщо буде менший урожай, то буде менший експорт, менше надходження валюти, відповідно, можна очікувати ослаблення курсу гривні. Як це відіб’ється на ціні хліба, зерна? У нас ціни світового ринку, так що потрібно розуміти, що якщо Україна збере менше зерна, то і ціни світового ринку підвищаться“, – повідомляє аналітик аграрного ринку Ярослав Левицький.

Деталі: Фермери скаржаться, що вже гинуть озимі пшениці та ячменю. За найоптимістичнішими прогнозами ми можемо недорахуватися третини врожаю.

Така погода загрожує серйозними проблемами з урожаєм. Деякі побоюються, що можуть недобрати третину того, що збирали раніше. 

На сьогодні посуха – лише один із можливих прогнозів, щоправда, найбільш песимістичний. Підтвердиться він чи ні – невідомо, однак вже зараз прогнозують зменшення врожаю на 10 мільйонів тонн. Звісно, будуть наслідки – гривня може впасти, долар може вирости, а ціни – зрости.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: З 1 березня українцям в Росію можна лише по закордонному паспорту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *