Далі південь: Путін готується до нападу

Згідно з прогнозом дипломата і екс-глави МЗС України Павла Климкіна, після закінчення активної фази війни на Донбасі Володимир Путін перенацілиться за південні регіони України.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За словами колишнього міністра закордонних справ, все почнеться з дестабілізації, слідом за нею можливі військові і гібридні засоби.

“Український південь для РФ вирішує відразу 6-7 стратегічних завдань. Це контроль над безпекою Чорного моря, це коридори в Криму і Придністров’я”, – стверджує він.

Знову кров: у ЗСУ втрати на Донбасі

“Спочатку будуть гібридні. Путін може дозволити собі повну військову операцію, але не хоче цього. Він буде прагнути спочатку дестабілізації. І потім всього, що дозволить відбити український південь”, – додав колишній глава МЗС України.

Павло Клімкін не сумнівається, що головна мета Володимира Путіна — створення так званого квазідержавного формування на території України. Однак, як стверджує дипломат, лідер Кремля не планує його приєднувати до РФ.

Коломойський закликає до дружби України з Росією

“Це можуть бути формально окремі території, але реальний контроль над ними буде мати Москва – і з цим запропонують миритися Європі в рамках умовного “спільного сусідства”, – підсумував екс-глава МЗС України.

Читайте також: Нацбанк пояснив, чому зараз так “лихоманить” долар

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *