Дмитро Соломчук: “У другий тур виборів мера Рівного вийшов лише один сильний менеджер”

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук поділився враженнями від місцевих виборів у Рівному, області та загалом в Україні. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це нардеп розповів у програмі “PROполітику” на каналі ITV. Він зазначив, що ці вибори стали найцікавішими за усю історію України.

Коментар: “Ці вибори були дуже цікаві. Мабуть, найцікавіші на усю історію виборів в Україні. Я мав відношення до 5 кампаній. Це, мабуть, найскладніша кампанія з усіх, які були”, – підкреслив він.

Соломчук додав, що з весни було прогнозовано, що місцеві політичні сили матимуть високий рівень підтримки. Він пов’язав це із закінченням процесу децентралізації, що логічно спричинило виникнення багатьох місцевих політичних проєктів.

Коментар: “Закінчення децентралізації мало спонукати до того, що виникнуть місцеві політичні проєкти рівнян, черкащан, киян тощо. Люди хочуть мати самостійність, свою місцеву владу без чіткої вертикалі чи команд з Києва. Історично децентралізація мала до цього призвести”, – наголосив нардеп.

На запитання ведучого про конфігурацію політичних сил у міській раді, Соломчук відповів, що більш важливим для містян є питання про те, хто буде міським головою.

Коментар: “Найбільше для громади міста важливо, хто буде міським головою. Це надважливо, бо міський голова має бути людиною з досвідом. В першу чергу це має бути досвід у сфері інфраструктури. Я, не як політик, а як рівнянин, хочу їздити по рівних дорогах, гуляти з дитиною по рівних тротуарах. 

Вважаю, що міський голова є своєрідним “потягом”, який тягне депутатів і усю систему. Як на мене, найуспішнішим міським головою був Віктор Чайка. Тоді багатьох депутатів не знали, вони як менеджери виконували свої функції. А міський голова тягнув все на собі”, – розповів Соломчук.

Він додав, що міська рада – це не політика, бо політика – у Києві. На думку народного обранця, на місцевому рівні з першого дня починається господарська робота, тому потрібен сильний, досвідчений “завгосп”, який зможе організувати усі процеси.

Нардеп також порівняв двох кандидатів на міського голову Рівного, які вийшли в другий тур.

Коментар: “Є один кандидат від місцевої політичної сили. Він показав набагато більший результат, ніж сама політична сила. Значить він є сильним менеджером. Є інший кандидат, який вийшов у другий тур тільки завдяки політичній силі, тому що його особистий рейтинг набагато нижчий за рейтинг цієї політичної сили.”, – підкреслив він.

Депутат підкреслив, що місту потрібен сильний менеджер. У іншому випадку в міській раді може початися “колотнеча” і “політика”. Тому жителі міста повинні визначитися, в Рівному менеджером стане господар чи ставленик великих політиків.

Читайте також: “Рекордно низька явка”: українці пояснили, чому не прийшли на дільниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *