Як буде проходити навчання в школах під час січневого карантину

Після зимових канікул школярі розпочнуть навчання в дистанційному режимі.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Після зимових канікул, під час суворого карантину, що уряд планує запровадити з 8 по 24 січня, столичні школярі розпочнуть навчання в дистанційному режимі. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Коментар: Усі школи Києва з 25 грудня мають піти на зимові канікули, що триватимуть до 11 січня. Після цього школи розпочнуть навчання в дистанційному режимі. Департамент освіти КМДА вже розробив план навчання. Також ми продовжимо транслювати онлайн-уроки на телеканалі “Київ”. Наскільки я знаю, такі ж уроки будуть підготовлені і на загальнодержавному рівні“, – повідомив Кличко. 

Заклади ж професійно-технічної освіти підуть на канікули трохи пізніше – з 31 грудня по 15 січня. Другий семестр вони розпочнуть також у дистанційному форматі – з 18 по 24 січня.

Коментар: У разі подовження локдауну, якщо уряд ухвалить таке рішення, ми будемо вимушені подовжити і дистанційне навчання у школах та закладах професійно-технічної освіти. Що стосується дитячих садочків – вони працюватимуть у звичному режимі”, – зазначив мер. 

Наразі через коронавірус у Києві закриті на карантин три школи та чотири дитячих садки.

Коментар:На сьогодні в Києві закриті на карантин 3 школи. На дистанційне навчання перевели 836 класів у 250 школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1245. Також хворіють понад 1000 педагогів“, – сказав мер.

За його словами, через виявлені випадки вірусу чотири садочки повністю закриті на карантин, а також тимчасово закриті 167 груп у 130 дошкільних навчальних закладах. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Степанов назвав 2 основні причини запровадження жорсткого карантину саме з 8 січня