Користувачі Telegram зможуть отримувати 50% виручки від показу реклами в їхніх каналах

Засновник Telegram Павло Дуров оголосив, що у березні рекламна платформа Telegram Ad почне працювати у 100 країнах. Учасники зможуть отримувати 50% виторгу від показу реклами в їх каналах.

Наразі канали Telegram генерують 1 трлн переглядів на місяць, і лише 10% їх монетизуються за рахунок реклами, стверджує Дуров.

Однак виводити гроші можна буде лише через блокчейн TON.

«Щоб гарантувати швидкі безпечні платежі та їх виведення, ми будемо використовувати виключно TON, – пише Дуров. – На зразок імен користувачів у Fragment, ми будемо продавати рекламу і ділитися виручкою з власниками каналів у Toncoin».

Дуров не приховує, що розраховує на розвиток екосистеми Toncoin: це створить сприятливий цикл, коли творці контенту зможуть або вивести свої Toncoin, або вкласти їх в просування і апгрейд каналів.

Реклама у месенджері (sponsored messages) з’явилася ще наприкінці 2021 року, але досі була дуже обмеженою. Вона відображається лише у великих пабліках (більше тисячі підписників), не має націлювання за профілем користувача та обмежена 160 знаками, пише сам Telegram.

«Коли вона буде запущена повністю і дозволить Telegram покривати витрати, ми почнемо ділитися виручкою з власниками каналів, в яких відображаються sponsored messages», – обіцяла компанія.