Китайські банки повністю приєдналися до санкцій проти росії

Банки Китаю відмовилися від співпраці з російськими банківськими організаціями, які потрапили під санкції. Про це розповів в інтерв’ю РБК голова банку “Открытие” Михайло Задорнов, передає сайт ZN.ua.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

“Китайські банки повністю дотримуються всіх санкційних обмежень, встановлених американським Мінфіном. Наприклад, вони не працюють із санкційними російськими банками”, — сказав він.

Банк «Открытие» потрапив під найжорсткіші санкції одним із перших — одразу після початку війни Мінфін США включив його до SDN-листу.

Зараз у цьому списку вже сім російських системнозначних банків — це більше половини. Серед них «Сбер», ВТБ, «Открытие» Альфа-Банк та інші.

Включивши їх у SDN-лист, Мінфін США заборонили американським банкам та юрособам проводити з ними операції. Крім того, всі активи банків і структур, де їм належить контроль, заблоковані в американській юрисдикції.

Через санкції, за словами Задорнова, обсяг вкладів у банках у доларах, євро та фунтах за десять місяців скоротився на 40% — з $94 млрд до $57 млрд.

За його словами, попит на юань не зможе згладити цей ефект, частково через те, що китайські банки дотримуються санкцій. Це відбивається на свободі розрахунків та русі юаневих платежів між російськими та китайськими банками.