Лікарі розповіли, яка найбільша помилка лікування COVID-19 вдома

Медик порадив не затягувати зі зверненням до лікаря.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: За словами британського реаніматолога Алока Мішра, багато спроб самостійного лікування ковіда вдома небезпечні через неправильне поводження людей і прийому невідповідних ліків.

Коментар:Багато людей, що потрапляють в реанімацію, доводять себе самі до критичного стану, приймаючи великі дози антибіотиків і затримуючи госпіталізацію. Такі запущені через самолікування випадки коронавірусної інфекції по-справжньому небезпечні“, – попередив доктор Мішра.

Як приклад фахівець розповів про пацієнтку, що лікувала свій ковід вдома й не зверталася до лікаря, тому що боялися потрапити в лікарню. Однак через два тижні вона опинилася в реанімації з імунітетом, який був “випалений” антибіотиками. На жаль, врятувати жінку не вдалося.

Експерт зауважив, що важкий перебіг ковіда сприяє появі множинних тромбів в легенях. Захворівши, потрібно уважно стежити за всіма змінами свого стану. Особливо небезпечним в своїх наслідках ковід може стати для людей, що мають проблеми з серцем або діабет.

Коментар: Якщо у хворого протягом двох-трьох днів тримаються симптоми, потрібно звернутися до лікаря, а через тиждень можна зробити КТ, щоб не пропустити ознаки пневмонії“, – порадив Мішра.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Українські полярники показали милих пташенят пінгвінів (фото)