Ляшко розповів, коли та за яких умов в Україні запровадять жорсткий карантин

В Україні сьогодні обговорюють питання запровадження жорсткого карантину. Якщо ж епідситуація погіршиться, МОЗ подаватиме відповідне клопотання до Кабміну.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він підкреслив, що про жорсткий карантин можна буде говорити тоді, коли епідситуація вимагатиме цього крайнього заходу.

Коментар:Все залежатиме від агресивності грипу та інших грипоподібних захворювань взимку. Зазвичай кінець жовтня – початок-середина листопада – це сезонна хвиля зростання такої захворюваності“, – додав головний санлікар України.

За його словами, якщо буде накладка, тобто поєднання спалаху коронавірусу й епідемії грипу, то динаміка захворюваності на COVID-19 піде набагато швидше. Причина – циркуляція інфекції збільшиться.

Коментар:Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні від грипу, для того щоб запобігти формуванню суперінфекції, тобто міксу, поєднання декількох інфекцій в одній людині. У нас були випадки такої інфекції в Чернівцях, коли наклався грип та коронавірус. А це стрімкий розвиток хвороби з летальним результатом“, – констатував Ляшко.

Також він нагадав, що нещодавно уряд виділив Міністерству охорони здоров’я понад 300 мільйонів гривень для закупівлі вакцин пріоритетним групам. Говориться про: медичних працівників, педагогів, співробітників поліції і прикордонної служби. Ляшко зауважив, що через свої професійні обов’язки вони належать до групи високого ризику.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні знову виявили понад 5 тисяч хворих за добу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *