НАЗК подало до суду на Шмигаля через розголошення даних

НАЗК подало до суду на Дениса Шмигаля через розголошення даних.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

За словами агентства, голова уряду нібито розглянув повідомлення про корупцію від працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та дав доручення опрацювати цю інформацію й проінформувати КМУ про результати.

Серед посадових осіб, яким доручили розглянути повідомлення, опинився голова КРАІЛ Іван Рудий, про протиправні дії якого й повідомлялося. Так посадовець нібито вирішив порушити дисциплінарне провадження стосовно викривача.

«Однак, відповідно до законодавства, викривача не може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності чи піддано з боку його керівника або роботодавця іншим негативним заходам впливу. Встановивши факт таких дій, НАЗК склало протокол стосовно Голови КРАІЛ 5 січня 2024 року», – йдеться у заяві НАЗК.

У пресслужбі стверджують, що таким чином прем’єр незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків (ч. 2 ст. 1728 КУпАП).

Згодом НАЗК нібито запросило Шмигаля для ознайомлення з протоколом на 10 січня, але він не з’явився в зазначений термін та не повідомив про причини неявки. Зрештою агентство скерувало протокол до суду.

У повідомленні додали, що в разі визнання голови уряду винним у вчиненні правопорушення, йому загрожує штраф та позбавленням права обіймати певні посади на один рік.