Нова процедура закупівель харчів для армії має запрацювати навесні – Свириденко

Кабінет Міністрів ініціював створення робочої групи, яка має розробити оновлену систему закупівель продуктів харчування для армії. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Йдеться про створення окремого розділу у Прозорро. У Міністерстві пропонують перейти від закупівлі «послуг харчування» до закупівлі “продуктів харчування з доставкою”, а також змінити терміни укладання контрактів – укладати договір з постачальником будуть не на рік, як це робиться зараз, а на квартал. У відомстві пояснили, що у такій ситуації не буде такого суттєвого впливу сезонного фактора на ціни, і постачальникам не потрібно буде передбачати у контрактах такі великі ризики, як це відбувалося з цінами на овочі при формуванні пропозиції на рік.

“Ми маємо змінити підходи до державних закупівель продуктів у військовій сфері таким чином, щоб максимально розширити конкуренцію для постачальників. Саме конкуренція може забезпечити справедливі ціни та безперебійне постачання”, – зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко. Вона додала, що новий механізм має збалансувати дотримання секретності та публічний контроль, але одночасно забезпечити безперебійність постачання.

Міністр уточнила, що оновлений механізм закупівель харчів для Міноборони має запрацювати навесні.