Окупанти створили організацію для викрадення українського зерна

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти створили організацію для викрадення українського зерна з колаборантом у керівництві. Про це пише сайт mind з посиланням на повідомлення Головне управління розвідки (ГУР).

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі. Окупанти назвали організацію «государственная унитарная компания» («ГУК»). Контролює її Євген Балицький, колишній нардеп і депутат Запорізької облради від забороненої нині партії «Опозиційний блок», якого росіяни призначили «керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі».

За даними розвідки, окупанти захопили припортовий елеватор підприємства «Нова Хортиця» у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів.

Також «ГУК» встановила свої закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію. За одну тонну фуражної пшениці заплатять 6000 руб., за продовольчу пшеницю – 9000 руб., а за ячмінь – 7000 руб.

Повідомляється, що українців такі ціни не влаштували, тому фермери намагаються зберігати врожай у сховищах, в будь-яких непристосованих приміщеннях та просто неба, аби не продавати продукцію.

ГУР зазначає, що перший корабель для завантаження краденого зерна мав прибути до порту Бердянська 10 липня, а 17 липня вже має прибути орендоване росіянами судно «Жибек Жоли».

Зокрема, розвідка попередила, що окупанти збираються поділити місцевих жителів на тих, хто підтримує рф, та інших. Першим нібито дозволять залишатися у своїх домівках, а другим доведеться виїхати з регіону.

Бекграунд. Нагадаємо, 30 червня росіяни заявили про початок вивезення українського зерна з порту Бердянська. Тоді судно з 7000 тонн вкраденого зерна попрямувало до «дружніх країн».