Під час локдауну супермаркети можуть продавати усі товари лише за однієї умови

Глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан назвав головну умову для повноцінної роботи супермаркетів під час локдауну.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Під час локдауну в Україні з 8 до 24 січня включно супермаркети можуть продавати будь-які товари. Але для цього мають дотримуватися певних умов. Про розповів глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

За його словами, додаткові обмеження не стосуються продуктових магазинів, які можуть приймати відвідувачів з урахуванням чинних санітарних заходів. Що стосується роботи супермаркетів, то є деякі умови.

Коментар: Всі товари дозволяється продавати. За умови, що 60% торгових площ зайнято продуктами харчування, лікарськими засобами, медичними виробами, засобами гігієни, зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням або засобами захисту рослин“, – зазначив Рубан.

Водночас, що стосується роботи магазинів, які спеціалізуються на інших групах товарів, дозволяється їхній продаж лише з адресною доставкою замовлень, без прийому відвідувачів.

Це стосується, наприклад, і великих господарчих гіпермаркетів, які під час весняного локдауну намагалися обійти заборону на роботу за рахунок торгівлі, серед іншого, продуктами харчування. 

Джерело: сайт РБК-Україна

Читайте також: В Україну йдуть сильні морози та снігопади: прогноз синоптиків на вихідні