Північна Корея передала росії понад тисячу контейнерів з боєприпасами – посол США при НАТО

Американська сторона має інформацію, підтверджену супутниковими знімками про те, що Північна Корея поставила в росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами.

Про це повідомила в середу під час онлайн-брифінгу посол США при НАТО Джуліан Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в росію для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів»,- зауважила представниця США.

Вона також повідомила про наявність супутникових знімків, на яких видно переміщення цих контейнерів з Північної Кореї в росію на вантажних суднах.

«Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні рф»,- зауважила Сміт.

За її словами, у США вважають, що Пхеньян в обмін на боєприпаси хоче отримати від росії інші військові технології. Не виключено, що в цьому «списку бажань» Пхеньяна є винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інші озброєння.

Сміт підкреслила, що Сполучені Штати продовжать стежити за розвитком ситуації та виявляти будь-які спроби поставити в росію озброєння.