Понад 70% випущених російських ракет не досягають цілі – Генштаб ЗСУ

Понад 70% випущених російськими військами по Україні некерованих снарядів та керованих авіаційних ракет не досягають своєї цілі. Про це повідомили в ТСН.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Вони влучають у поле, море або поза межами розташування українських військ.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росія здійснила 6443 літако-вильоти оперативно-тактичної авіації та завдала 626 ударів крилатими ракетами типу “Іскандер” і “Калібр”. 

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу 7 липня.

За його словами, дії української сторони свідчать про досить високу ефективність функціонування наявної системи ППО та майстерність бойових обслуг зенітних ракетних комплексів. 

Читайте також: Арештовані гелікоптер та літак Медведчука передали ЗСУ

“Більшість авіаційних ударів, яких завдає противник, не досягають поставленої цілі. Понад 70% випущених некерованих снарядів та керованих авіаційних ракет влучають у поле, море або поза межами розташування наших військ, що свідчить про надійну систему ППО, а також небажання російських пілотів заходити в зону ураження наших засобів ППО та ризикувати своїм життям заради виконання злочинних наказів свого керівництва”, – пояснив Громов.

Він також повідомив, що лише протягом 5 липня окупанти запустили 27 ракет по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах. Загарбники завдали 14 авіаударів по об’єктах військової інфраструктури, районах, позиціях розміщення українських військ.