Повітряні Сили знищили понад 8000 російських повітряних цілей за 2,5 роки війни – Олещук

Повітряні сили Збройних сил України здійснили понад 20 000 бойових вильотів за 2,5 роки повномасштабного вторгнення росії в Україну, більшість з яких – на бойове застосування авіаційних засобів ураження. За цей час вдалося знищити понад 8000 повітряних цілей ворога.

Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

«Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі», – наголосив він.

За його словами, сили ППО ліквідували «сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників».

«Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей! Якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних Сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість», – додав Олещук.

Командувач зауважив, що за час повномасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, з яких 25 посмертно.

«Нині я вітаю усіх військовослужбовців та ветеранів Повітряних Сил із 20-ю річницею, дякую усім, хто докладає максимум зусиль для нашої перемоги! Дякую партнерам, волонтерам, громадянському суспільству, всім, хто допомагає ставати нам сильнішими у боротьбі за мир і свободу для нашої України!», – підкреслив військовослужбовець.