Росія вступила у ще одну війну

Приватна армія, пов’язана з президентом Росії Володимиром Путіним, почала брати участь у боях на передовій війни у Лівії. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Це нова спроба Кремля проектувати російську владу після вторгнення в Сирію, яке радикально змінило ситуацію“. Про це пише видання Bloomberg, додаючи, що понад 100 найманців з групи “Вагнер”, яку контролює близький друг Путіна Євгеній Пригожин, прибули на лівійську базу на передовій в перший тиждень вересня. 

В Лівії вони будуть підтримувати східного воєначальника Халіфа Хафтара у його наступі на столицю країни місто Триполі. Про це виданню повідомили лівійські й західні чиновники.

“Слуга народу” Жан Беленюк розповів, чому піде з Ради

Командир російських найманців також підтвердив, що “Вагнер” відтепер воює і у Лівії. Частина російських бійців загинули під час операцій в африканській країні. Прибуття найманців “Вагнера” у Лівію цього місяця збіглося з посиленням ударів авіації на підтримку сил Хафтара, який намагається закріпити бойові успіхи до того, як пройде міжнародна мирна конференція, запланована на наступний місяць. 

Його війська застрягли на околицях Триполі і з початку квітня майже не просуваються вперед. 

Раніше Росія намагалася дистанціюватися від конфлікту в Лівії і визнаного ООН уряду в Триполі. Ймовірно, вони розраховували, що Хафтар все ж зможе пробитися в столицю після низки поразок. Про це журналістам повідомило джерело наближене до уряду в Москві. У Росії ж хочуть, щоб у сина колишнього диктатора Лівії Муаммара Каддафі була певна роль у владній структурі країни. Хоча новим лівійським лідером його не бачать навіть у Кремлі.

Читайте також: Долар в піке: гривня продовжує бити рекорди

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *