Що ефективніше використовувати проти коронавірусу – мило чи антисептик?

ВООЗ рекомендує часто використовувати антисептики та мило з водою для того, щоб захиститися від зараження коронавірусом. Так що ж краще – санітайзер або мило?

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Вірусологи України вважають, що потрібно надавати перевагу милу та воді, якщо є така можливість. Знезаражувальні гелі потрібні, коли ви знаходитесь в дорозі, для обробки рук після контакту з грошима, картками, поручнями.

Проте, антисептик на спиртовій основі – ефективний засіб в боротьбі з вірусами, оболонка яких ліпідна. Коронавірус інактивується після обробки рук дезінфікуючими засобами протягом однієї хвилини. 

При сильному забрудненні антисептик може і не забезпечити повноцінний захист (наприклад, при контакті з металевою поверхнею), в цьому випадку рекомендується миття рук з антибактеріальним милом.

Пам’ятайте, щоб санітайзер спрацював ефективно, необхідно нанести достатню кількість рідини на шкіру. Не економте засіб. Важливо, щоб всі ділянки шкіри рук були покриті рідиною. Обробка рук – не менше однієї хвилини, а якщо був контакт з виділеннями хворої людини – близько 2-х хвилин.

Джерело: сайт РБК

Читайте також: “Помер просто у автобусі”: у Китаї зафіксували новий хантавірус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *