Сьогодні відбулося перше затримання в справі “Роттердам +”

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули “Роттердам+”, у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків. Про це розповідає Інвестор-ЮА.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, йдеться про екс-голову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), чинного директора ДП “Оператор ринку” (який на момент запровадження “Роттердам+” був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи — ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

Курс долара в Україні: прогноз на тиждень

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (“зловживання службовим становищем”), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

Одного з підозрюваних (екс-члена НКРЕКП) затримали. Місце місцезнаходження ще чотирьох — екс-голови НКРЕКП та топ-менеджерів групи компаній наразі невідомо. Тож їм повідомлено про підозру в порядку ст.278, ст.135 Кримінального процесуального кодексу України“, — йдеться в повідомленні.

У НАБУ встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Читайте також: Зеленський розповів коли в Україні можна буде продавати землю

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *