Суд стягнув на користь України траулер російського олігарха за 1 млрд грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про стягнення на користь України риболовецького траулера «Бухта Соколовская», який раніше належав холдингу підсанкційного російського олігарха Олександра Верховського.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції України Інна Богатих.

Вартість траулера оцінюється майже в 1 млрд грн.

«Це черговий успіх Міністерства юстиції у боротьбі з активами, які пов’язані з російськими агресорами», – зазначила Богатих.

Траулер «Бухта Соколовская» перебував на території України. Раніше він опосередковано (через компанію) належав Верховському, який з 2012 до 2017 року був членом Ради федерації рф.

У 2014 році він проголосував за введення російських військ на територію України. На початку 2023 року публічно висловив підтримку повномасштабному воєнному вторгненню росії в Україну.

«Ми раді цій перемозі, адже ще один актив, який належить особам, що підтримують агресію, переходить у власність держави Україна», – додала Богатих.

Рішення ВАКС може бути оскаржене протягом 5 днів. Після закінчення цього строку Фонд державного майна України готуватиме траулер до продажу, а отримані кошти спрямує до державного бюджету.