Терміново: Росія перекидає бойовиків з Донбасу до Білорусі

За словами активістів, декілька автобусів з бойовиками виїхали з ОРДЛО.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Проросійських бойовиків з Донбасу начебто переправляють під кордон із Білоруссю. Вони повинні допомогти режиму Олександра Лукашенка залишитись при владі, повідомляють громадські активісти зі “Східної правозахисної групи”.

За словами активістки Віри Ястребової, бойовиків можуть доставляти до точки дислокації біля кордону Росії та Білорусі. Їм пропонують по 400 доларів в місяць.

За даними правозахисників, не менше трьох автобусів з “добровольцями” з ОРДЛО вирушили через непідконтрольний Україні КПВВ Ізварине.

Коментар: Я зателефонував директору “Східної правозахисної групи” Вірі Ястребовій, яка мені підтвердила: так, дійсно, були зафіксовані такі автомобілі. Це вантажівки, які провозили людей. І на одній із зупинок вони повідомили, на заправці, мовляв – на Білорусь йдемо“, – зазначив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський. 

Тим часом у Білорусі почався третій етап перевірки боєготовності військ. Метою заходу є визначення здатності білоруських військовослужбовців виконувати завдання в мінливій обстановці в денних і нічних умовах, зазначає Міноборони країни. 

Джерело: сайт Радіо Свобода

Читайте також: “Гривня зміцнюється”: курс валют на ринках і в обмінниках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *