У додатку “Дія” з’явиться новий документ: деталі

Міністерство цифрової трансформації впроваджує електронне свідоцтво про народження. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років.

Коментар: “Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також буде показуватися в мобільному застосунку Дія в обох батьків”, – розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він додав, що разом зі свідоцтвом також буде відображатися актуальна прописка дитини. Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення правдивості е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Федоров підсумував, що скоро Мінцифри запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку Дія.

Нагадаємо, 16 вересня уряд підтримав використання електронного індивідуального податкового номера та довідки внутрішньо переміщеної особи у додатку “Дія”.

Джерело: сайт Урядовий портал

Читайте також: У додатку Дія запрацювали 6 електронних документів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *