Учні, які найкраще складуть ЗНО, отримають 100 000 гривень – нардеп

Премії призначатимуться відповідно до результатів ЗНО тим абітурієнтам, які набрали 200 балів із двох і більше навчальних предметів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

28 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу президента України про премію учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули максимальну кількість балів за результатами ЗНО.  

Коментар: “100 000 гривень премії отримають школярі, які найкраще здали ЗНО цього року. Це непогане заохочення для дітей. До речі, основна умова окрім кількості балів – вступ в український виш. Ми маємо розвивати нашу систему освіти, а не створювати черги в польських чи чеських університетах. Таким кроком ми дітей наших чиновників з Лондона не повернемо, але молоді таланти підтримаємо”, – так прокоментував рішення КМУ у своєму Фейсбуці рівненький нардеп Дмитро Соломчук.

Проєктом документа передбачається заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуться одноразово. Кожна премія становить 5 тисяч гривень.

Міністр освіти Сергій Шкарлет також наголосив, що необхідно заохочувати та матеріально підтримувати обдарованих учнів. Адже вони своїми досягненнями у навчанні сприяють підвищенню авторитету держави на міжнародній арені та засвідчують високий рівень освіти в Україні.

Джерело: сайт МОН України

Читайте також: В Україні водіям хочуть влаштувати раптові перевірки на дорогах