Україна одержала $1,5 млрд позики DPL від Японії та Британії – Мінфін

Україна одержала $1,5 млрд позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan, DPL)  від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. 

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

«Фінансування складається з гарантії Уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США та гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів США», – йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, до загального фонду держбюджету надійшло $1,4 млрд. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі $99,54 млн. 

Зазначається, що передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема, це гармонізація митного та податкового законодавства України з нормами ЄС, поліпшення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності в системі електронних закупівель. 

Нагадаємо, що 26 березня  Рада директорів Світового банку схвалила позику DPL після чого міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, Регіон Європи та Східної Азії Аруп Банерджі підписали відповідну угоду про позику.