Українці, які постраждали від війни зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної

Українські домогосподарства, які постраждалі від війни, зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної.

Про це повідомив нардеп Дмитро Соломчук у своєму Telegram

Як зазначається цей проєкт реалізовує Програма USAID АГРО в межах Ініціативи “Стійкість сільського господарства” (АГРІ-Україна) вже другий рік поспіль.

“Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки”, – повідомив народний депутат. 

Наголошується, що до 15 січня 2024 року органи місцевої влади у своїх громадах  визначать низку таких домогосподарств. Після цього, з 16 січня до 15 лютого очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад. 

Нагадаємо, що раніше народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук розповів, що Упродовж цього року в Україні відкрилося багато невеликих птахофабрик і аграрії вирівняли ситуацію з постачанням на ринок продуктів птахівництва. Таким чином кризи в цьому секторі немає.