В Україні запустили онлайн-платформу з усіма даними про вітчизняні ІТ-компанії

Мінцифри запустило онлайн-платформу про українську IT-екосистему 360 Tech Ecosystem Overview. Технологічним партнером ініціативи виступив хмарний оператор GigaCloud. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Що корисного на сайті?

На сайті повідомляється, що інформація на порталі включає дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній по індустріях, інвестицій та фінансування, злиття та поглинання, новини компаній і тенденції в галузі.

В рамках реалізації цього проєкту GigaCloud надав технічні ресурси для розміщення онлайн-платформи. Ще одним технічним партнером проєкту виступила компанія Sannacode.

Коментар: Бізнес і держустанови вже усвідомлюють, що для їхньої ефективної роботи потрібна не просто автоматизація, а побудова повноцінної цифрової платформи. Диджиталізація не є альтернативою звичного способу життя, а єдиним шляхом удосконалення як для бізнесу, так і для держави. І чим швидше ці процеси почнуть впроваджуватися в життя – тим ефективніше вдасться Україні впоратися з нинішньою кризою“, – відзначили в компанії.

Яка мета проєкту?

Платформа створена за ініціативи Мінцифри, Інтернет-асоціації України та Ukrainian Bridge. У рамках проєкту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City та інші.

Коментар: Задача проєкту – зібрати найповнішу базу команд та продуктів, що створюються українцями, і дати більше прозорості та промоції Україні як сучасній та креативній країні“, – зазначив представник ІнАУ та співавтор проєкту 360 Tech Ecosystem Overview Олександр Яценко.

Платформа буде постійно оновлюватись та наповнюватись новими проєктами. Повністю заповнити портал обіцяють до квітня 2021 року.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Нардепи хочуть заборонити рекламу на дорогах: законопроєкт