В Уряді розповіли, як зростуть зарплати в 2020 році

Представник Уряду у Верховній Раді Ірина Верещук заявила, що Міністерство фінансів планує значно підвищити розмір прожиткового мінімуму, починаючи з наступного бюджетного року. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За словами чиновниці, на сьогодні прожитковий мінімум становить 2227 грн, проте вже у 2020 році він може зрости до 4500 грн.

Пані Маркарова сказала, що в Міністерстві фінансів знають, як зробити так, щоб протягом 2020 року цей показник зріс майже вдвічі. Прем’єр поставив амбітне завдання – збільшити прожитковий мінімум до 4500 грн“, – заявила Верещук. Вона пояснила, що ця цифра обумовлена прив’язкою до тарифної сітки.

Стало відомо, коли українцям чекати на початок опалювального сезону

За словами Ірини Верещук, разом з прожитковим мінімумом виросте і мінімальна зарплата:

Зі збільшенням прожиткового мінімуму зростає вся база. Це той показник, який є фундаментом, і тоді на нього йдуть різні надбавки, нарахування, соціальні пільги, гарантії. В тому числі і штрафи. Все прив’язане до таких фундаментальних показників. Ми можемо “відірвати”, наприклад, показник за зарплатою від прожиткового мінімуму як бази. Але цим шляхом ми не підемо“, – повідомила представник Уряду.

Нагадаємо, що раніше в Уряді повідомляли про те, що у 2020 році:

Мінімальна заробітна плата становитиме:

У місячному розмірі: з 1 січня – 4723 грн.

У погодинному розмірі: з 1 січня – 28,31 грн

Читайте також: За минулі вихідні валюта зробила рекордний стрибок

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *