“Спека прийде вже у травні”: синоптики розповіли якою буде погода весною 2022

Уже наприкінці весни в Україну може прийти спекотна погода, й українці відчують справжнє літо. При цьому температура підніметься до 28 градусів тепла.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про те, що чекає на мешканців України навесні 2022 року. Збираючи дані метеорологів, журналісти з’ясували, що весна може розпочатися із сильних морозів, до -10, і навіть снігопадів. Проте стовпчик термометра з кожним днем повзтиме вгору.

У березні збережеться зимова прохолода, а квітень, як зазначили журналісти, порадує нас ясною, теплою та сухою погодою з показниками до +20.

У травні українці нарешті зможуть відмовитися від теплого одягу і періодично насолоджуватися спекою в межах 17–28 градусів.

Водночас докторка географічних наук, спеціалістка з клімату Світлана Бойченко зазначила, що говорити про те, яка температура очікує українців навесні та влітку, ще зарано. І зробити точніші обчислення можна буде ближче до календарного періоду.

Читайте також: Кабмін офіційно скоротив термін дії COVID-сертифікатів

Вона ж звернула увагу, що ресурс world-weather.ru прогнозує у березні “плюс” – від +5 на початку до +11 наприкінці місяця.

Згідно з даними інтернет-ресурсу wisemeteo.com, квітень буде сухим, але прохолодним. У Києві цього місяця теж буде холодно – максимум 9 градусів тепла, і ті наприкінці місяця. У східних та південних областях у квітні буде тепліше.

І у травні теж не буде спекотно. Середня температура цього місяця триматиметься на рівні +13…+14 градусів, підуть дощі.

Прогнозом на початок весни-2022 поділилася також завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидатка географічних наук Віра Балабух. У коментарі “Сегодня” вона припустила, що весняне тепло прийде вже у лютому.

Крім того, за словами Балабух, тихоокеанська течія Ла-Нінья, яка взимку впливатиме і на Україну, зумовлюючи похолодання, навесні послабшає і поступово поступиться місцем Ель-Ніньйо з аномально теплою температурою.

Джерело