“Морози до -20”: в Україну йде арктичний холод

Найближчими днями Україну накриють сильні морози. Подекуди температура впаде до -17°…-23°.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Періодично впродовж тижня випадатиме сніг.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич.

Впродовж найближчого тижня в Україні буде поле високого тиску.Переважатимуть холодні повітряні маси арктичного походження.

Коментар: “Вже у першій половині тижня розпочнеться поступове вторгнення холодного повітря, починаючи із західних та північно-західних областей країни. У четвер-п’ятницю помірні, подекуди сильні морози охоплять більшу частину України”, – каже синоптик.

13 та 14 січня, очікується найхолодніша погода з температурами вночі -17..-12 °С, у Карпатах до -23..-18 °С; вдень у межах -13..-8 °С. У Луганській та Донецькій областях збережуться більш високі показники: вночі -10..-5 °С, вдень -6…-1 °С.

Читайте також: Ринок землі в Україні: хто має право на пільгове придбання ділянок

Коментар: “Крім того, під впливом малорухомого атмосферного фронту, 13 січня у східних, центральних та південних областях пройде невеликий сніг. На дорогах, як і раніше, утримається ожеледиця”, – додав він.

До вихідних атмосферний тиск почне падати й на зміну антициклону прийде циклонічна діяльність, а разом із нею відбудеться послаблення морозів та прийдуть снігопади.

Коментар: “Таким чином, у найближчі 7 діб в Україні пануватиме класична зимова морозна погода з достатньою кількістю сонячних днів та періодичним випаданням снігу”, – резюмував синоптик.

Нагадаємо, наступного тижня в Україну прийде справжня зима. На всій території країни опади у вигляді снігу.

Джерело