БЕБ оголосило про погашення мережею кінотеатрів «Мультиплекс» 10 млн грн податків

БЕБ після майже року розслідувань скерувало до суду дві справи щодо уникнення оподаткування мережею кінотеатрів «Мультиплекс». Загальна сума збитків державному бюджету у двох кримінальних провадженнях становить 10 млн грн.

Про це йдеться на сайті бюро.

За даними БЕБ, детективи відкрили кримінальне провадження стосовно ухилення від сплати податків, у тому числі щодо несвоєчасно сплаченого ЄСВ у розмірі 5 млн грн. Згодом стосовно іншої компанії з цієї ж групи було розпочато ще одне кримінальне провадження.

«Відповідно до ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України детективи БЕБ скерували до суду два клопотання про звільнення відповідальних осіб компанії від кримінальної відповідальності. До бюджету відшкодовано близько 10 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Довідково.

БЕБ почало розслідувати справу проти мережі кінотеатрів «Мультиплекс» у лютому 2023 року. Кримінальне провадження з’явилося на підставі того, що в період із початку березня 2022-го до лютого 2023-го компанія не сплатила єдиний соціальний внесок (ЄСВ) у повному обсязі.

ПРАТ «Мультіплекс-Холдинг» (Київ), що розвиває в Україні мережу кінотеатрів Multiplex, заснована 2003 року. На кінець 2022-го мережа налічувала 29 кінотеатрів, з яких вісім зазнали пошкоджень різного ступеня внаслідок російської військової агресії. За підсумками 2022 року отримала 8,6 млн грн чистого прибутку, тоді як 2021 рік завершило зі збитком у розмірі 47,3 млн грн.