Біофарма: українська фармацевтична компанія, яка стала лідером у світі

Biopharma — українська фармацевтична компанія, що займається виробництвом препаратів з донорської крові. Про це читайте на сайті “Інвестор-ЮА”.

Завод Біофарма знаходиться в м. Біла Церква і на даний момент вже є світовим лідером у своїй галузі. Завод Біофарма унікальний не тільки в межах України. Технології, які використовуються на виробництві настільки складні і закриті, що на даний момент, в Східній Європі існують тільки в Україні. Також, вони є у виробників в Індії, Китаї, Південній Кореї, Австралії Канаді, США та деяких країн Західної Європи.

Ця технологія є надбанням ще Радянського Союзу. Але, вона була вже достатньо стара і примітивна. Біофарм її вдосконалили і підняли до сучасних стандартів. Тому, зараз, на старих потужностях обсяги переробки виросли з 60 млн тонн, які були в Радянському Союзі, до 150 млн тонн в наш час.

80 млн євро інвестицій: в Україні відкриє завод світовий лідер з виробництва спортивного спорядження

Сумарно у виробництво фармацевтичних препаратів було проінвестовано 96 млн доларів. На будівництво заводу витрачено 54 млн доларів. Прибуток компанії за минулі роки знаходиться в межах від 10 до 15 млн доларів.

На даний момент Біофарм основною своєю місією бачить виключення можливості передавання ВІЛ та Гепатиту С через переливання плазми крові за рахунок препаратів. Окрім цього, в найближчих планах компанії є увійти в ТОП-7 фракцинаторів світу і сумарно вийти на ринок півсотні країн.

Біофарма в цифрах:
– компанія щороку випускає близько 20 млн упаковок препаратів;
– 500 осіб на даний момент працює на компанію;
– в 36 країн експортується продукція від української компанії.

Зараз у світі всього 10 глобальних компаній, які конкурують на ринку плазми.  

Основна країна споживач товарів Біофарму — Індія. В цьому густонаселеному регіоні українська компанія вже займає 3% від усього ринку. Окрім цього, продукція компанії постачається в Ліван, Єгипет, Чілі, Узбекистан, Білорусь, Казахстан, Туркменістан, Киргистан, Грузію, Молдову, Уганду, Колумбію, Гондурас та інші.

На заводі увесь час триває оптимізація і автоматизація процесу виробництва. На потужностях, які знаходяться в Білій Церкві, при переробці 1 мільйона літрів плазми вартістю в 200 мільйонів доларів згодом буде працювати всього 50 чоловік.

Фінансовий обіг Біофарма за 2018 рік склав 1 млрд 250 млн грн — з них підприємство заплатило податками близько 150 млн грн.

Читайте також: Мережу “підірвали” фото-жарти про аналізи Порошенка і Зеленського
Рік з пінгвінами: стало відомо, що відбудеться зі станцією “Академік Вернадський” в Антарктиді
Кейсі Нейстат: правила, які зробили з нього відеоблогера №1 у світі

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *