Рік з пінгвінами: стало відомо, що відбудеться зі станцією “Академік Вернадський” в Антарктиді

23 роки тому станція “Академік Вернадський”, яка розташовується в Антарктиді, повноцінно перейшла у власність України. З того часу в її модернізацію було вкладено майже 35 мільйонів гривень. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Невдовзі на найхолодніший континент відправиться вже 24-а Українська антарктична експедиція (УАЭ). Цього разу відбір учасників проходив на відкритому конкурсі, в результаті якого в команду 12 професіоналів, вперше, після довгої перерви, увійшли дві жінки.

Сміливці проведуть серед льодовиків і пінгвінів цілий рік. Протягом цього часу вони будуть проводити дослідження атмосфери, океану та надр, а також, ремонтувати станцію і встановлювати нове і сучасне обладнання.

Кейсі Нейстат: правила, які зробили з нього відеоблогера №1 у світі

Відбір на відкритому конкурсі дозволив потрапити в експедицію чотирьом новачкам. А середній вік команди значно омолодився. Найстаршому члену УАЕ 47 років, наймолодшому — тільки 27. Всі вони, одні з кращих експертів у своїх галузях, і протягом всього часу на станції будуть проводити дослідження в “Метеорології”, “Геофізиці” та “Біології”.

Експерти зазначають, що вивчення Антарктиди — не примха української влади, а важливі в глобальному вимірі дослідження, що дають реальний доступ до недоторканого джерела прісної води, морських біоресурсів і корисних копалин. Це підвищує престиж України на міжнародній арені і відкриває перспективу участі в розподілі антарктичних багатств.

Читайте також: Випускники львівського університету ім. І. Франка створили в США революційні ліки від раку
Український виробник гітар став одним з лідерів на світовому ринку
80 млн євро інвестицій: в Україні відкриє завод світовий лідер з виробництва спортивного спорядження

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *