Двоє українців створили в США революційні ліки від раку

Українці Олена та Олег Таратули розробляють речовину, що виявляє в організмі ракові клітини та допомагає їх знищувати. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Колишні випускники львівського університету ім. І. Франка, а нині професори лабораторії Орегонського уні­верситету, останні чотири роки випробовують революційні ліки від раку.

За цей час вони розробили речовину, що виявляє в організмі ракові клітини та допомагає їх знищувати. Дослідження проведені на тваринах показали, що ця речовина не шкодить здоровим клітинам.

Розпочинали вони свій науковий шлях в Україні. Однак в Україні професійні хіміки не знайшли гідної роботи за професією. Проте, писали наукові статті для іноземних видань. Один з таких дописів потрапив на очі американському професору, який запросив їх на роботу.

Український McDonald’s буде годувати споживачів за допомогою штучного інтелекту

Невдовзі після переїзду, за відкриття, яке потенційно може врятувати мільйони життів, їхнім ім’ям назвали лабораторію Орегонського уні­верситету.

Увесь цей час вони працювали над створенням речовини, котра потрапляючи в організм, самостійно знаходить уражені раком клітини і затримується в них. Цей препарат світиться в організмі людини, через що хірург добре бачить межі ділянки, яку потрібно видалити.

Це дуже важливо, тому що, якщо не видалити всі уражені ділянки, повторний рак розвивається ще активніше, а пацієнт стане менш чутливим до хіміотерапії. І що не менш важливо, на ранніх стадіях раку, ця речовина здатна самостійно вбити рак без хірургічного втручання.

На даний момент вже було проведено багато дослідів на тваринах, які показали дуже втішні результати. Тому, згодом, розпочнеться застосування препарату на людях. І якщо вони теж будуть успішними, це може стати одним з найбільших проривів у медицині в новітній історії.

Читайте також: Український виробник гітар став одним з лідерів на світовому ринку
Вперше в історії у космос відправиться унікальна команда
Книга Жадана потрапила в престижний рейтинг від New York Times

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *