Молодий українець створив ферму, якою можна керувати зі смартфона (відео)

Молодий київський фермер Максим Киричко створив вертикальну ферму просто посеред столиці. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Максим не виглядає як звичний нашому оку фермер. Він носить розкішну бороду, має багато татуювань, регулярно подорожує, займається йогою та фотографією.

Перший рік Максим разом з командою працювали тільки в лабораторії, де розробляли найкращі технології для вирощування зелені. Усі рослини на фермі розташовуються на стелажах, а землю з поживними речовинами заміняє водяний розчин.

Зароджувалася такий стартап в маленькому підвальному приміщенні, де більшість стелажів та обладнання було виготовлене власними руками. На даний момент ферма вже збільшилася в декілька разів і почала продавати свій товар в кращі столичні ресторани. А виробництво настільки модернізувалося, що значну частину завдань на фермі можна виконувати просто зі смартфону, знаходячись в будь-якій частині світу.

Рамен, айсберг, лолло россо, руккола, базилік, шпинат, мята, укроп, петрушка — і це далеко не увесь список того, що команда “Щастя здоров’я” вирощує на своїй фермі.

Більше дізнатися про унікальний український стартап можна в програмі “Ля Село”, де аграрії розповіли багато фермерських таємниць.

//www.youtube.com/watch?time_continue=947&v=IkMz-Ivp7a8

Читайте також: Стало відоме місце України в рейтингу держав, де найлегше вести бізнес
Біофарма: українська фармацевтична компанія, яка стала лідером у світі
80 млн євро інвестицій: в Україні відкриє завод світовий лідер з виробництва спортивного спорядження

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *