Стало відоме місце України в рейтингу держав, де найлегше вести бізнес

Щороку Світовий банк складає рейтинг країн, де найлегше вести бізнес. Цього року Нова Зеландія посіла перше місце після чергового спрощення процедури створення компанії. Сінгапур та Данія також потрапили у першу трійку країн, де найкраще вести бізнес. Більше про це читайте на сайті “Інвестор-ЮА”.

Україна в цьому рейтингу посіла 71 місце, піднявшись на п’ять позицій у порівнянні з попереднім роком.

Китай та Індія піднялися у рейтингу після впроведення якісних реформ, спрямованих на сприяння бізнесу.

Цьогорічний рейтинг Doing Business-2019 показав, що через торговельну війну з Китаєм, США стали однією з небагатьох країн, де ведення бізнесу ускладнилося. Оскільки Великобританія веде переговори про вихід з Європейського Союзу, вона теж втратила свої позиції. Натомість, несподівано хороші позиції показали Грузія та Македонія.

Не відбулося особливих змін у найнижчих позиціях рейтингу. Останню позначку серед 190 країн займає Сомалі, перед якою йдуть Венесуела та Еритрея.

10 країн, де найкраще вести бізнес:

  1. Нова Зеландія
  2. Сінгапур
  3. Данія
  4. Гонконг
  5. Корея
  6. Грузія
  7. Норвегія
  8. США
  9. Великобританія
  10. Македонія

Найсмішніші ситуації, які трапилися на дільницях під час другого туру виборів

Основні моменти цьогорічного рейтингу:

Новозеландці можуть заснувати бізнес за декілька годин. У Лаосі це займає 174 дні.

Словенія є найдешевшою країною для започаткування бізнесу. Афганістан найбільше виріс у рейтингу після покращення захисту прав інвесторів.

Китай та Індія значно піднялися у рейтингу. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді пообіцяв полегшити процес ведення бізнесу та поставив собі за мету потрапити у першу 50. Хоча у першу 50-ку країна не потрапила, проте вона піднялася з 100-го місця на 77-е. Китай з 78-го місця опинився на 46-му, та вперше потрапив у топ-50.

У Європі знаходиться половина країн, що потрапили у першу 10-ку. Грузія обігнала Великобританію і США, та посіла 6-е місце. Так само, як і Нова Зеландія, Грузія має дуже просту процедуру для відкриття бізнесу. Здобутки Грузії та Норвегії призвели до того, що Великобританія втратила дві позиції і опинилася на дев’ятому місці.

На Близькому Сході та у Північній Африці актуальними залишаються гендерні питання. Перешкоди для жінок-підприємців тут є у 14 країнах. А Об’єднані Арабські Емірати, що посіли 11-е місце, є єдиною країною Близького Сходу, що потрапила у першу двадцятку.

Через здобутки Грузії та Норвегії, США опустилися з шостої сходинки на восьму. США та Корея – єдині країни у першій десятці, що здобули менше балів, ніж минулого року.

Читайте детальніше: Рейтинг найвпливовіших людей світу очолила маловідома американка. Трамп на другому місці.
Нові правила у Фейсбук: як скандали з втручанням у вибори вплинули на політику компанії
Неочікувані донори: НБУ назвав ТОП країн звідки українські заробітчани перераховують найбільше грошей

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *