Неочікувані донори: НБУ назвав ТОП країн звідки українські заробітчани перераховують найбільше грошей

За даними Національного банку України, в 2018 році всі українські трудові мігранти, відправили на батьківщину близько 11 млрд доларів. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Третина з усіх переказів припадає на Польщу і складає 3,626 млрд доларів. Зазначимо, що ця сума складає понад 3% від всього українського ВВП.

На другому місці в переліку країн, з яких надходить найбільший обсяг коштів, стоїть Росія. Варто зазначити, що надходження з цієї країни за минулий рік скоротилися більше ніж на чверть — до 948 млн доларів.

Мережу “підірвали” фото-жарти про аналізи Порошенка і Зеленського

На третьому місці США. Обсяг переказів з цієї країни, навпаки, минулого року зріс понад чверть і склав — 870 млн доларів. Далі в рейтингу йде Чехія, з якої минулого року надходження зросли майже в два рази — до 846 млн доларів, а з Італії на майже 10%, і зараз склали майже півмільярда доларів.

Нагадаємо, що за даними Міністерства соціальної політики України, кількість трудових мігрантів, які в 2018 році працювали за межами України, становить 7-9 мільйонів осіб. Однак, кількість тих, хто на постійній основі знаходиться за межами країни, не перевищує 3,2 мільйона осіб.

Читайте також: Стало відомо куди можуть направити гроші з квитків на дебати Порошенка і Зеленського
Рік з пінгвінами: стало відомо, що відбудеться зі станцією “Академік Вернадський” в Антарктиді
Випускники львівського університету ім. І. Франка створили в США революційні ліки від раку

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *