Експерти склали рейтинг найбагатших сімей у “Грі престолів”

Американська компанія Bloomberg разом з економістами склали рейтинг найбагатших сімей у “Грі престолів”. Вони оцінювали статки родин опираючись на майно, яке знаходилося у їхній власності протягом перших семи сезонів. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Найбагатшим у серіалі був визнаний дім Таргарієнів, на чолі з — Дейнеріс Таргарієн. У її власності знаходиться найдорожчий актив всього серіалу — бойові дракони. Оцінка драконів проводилася з огляду на те, що в одній із серій Дейнеріс погодилася обміняти одного з дитинчат драконів на 8 тис. воїнів-рабів в повній амуніції і 5 тис. вояків, що ще не пройшли навчання.

Окрім цього, при підрахунку статків Таргарієнів були враховані контроль над фортецею Кастерлі-Рок і островом Драгонстоун, де сконцентровані великі запаси обсидіану.

Одразу за Таргарієнами розташувалися Ланністери. Довгий час вони були найбагатшими у серіалі, але після декількох поразок і втрати Кастерлі-Рок, були витіснені на друге місце. Найкоштовніші активи Ланністерів — це можливість отримання кредитів від Залізного банку і контроль над торговими шляхами.

Бронзове місце рейтингу в дому Арренів. Він контролює Долину, яка через географічне положення в горах залишається неприступною для інших військ. Через це, люди там сконцентрувалися на веденні сільського господарства і торгівлі, при цьому не відволікаючись на військові дії.

80 млн євро інвестицій: в Україні відкриє завод світовий лідер з виробництва спортивного спорядження

Дім Старків посідає четверте місце. Їм належать малонаселені і безплідні північні землі, проте там можна знайти великі обсяги цінних ресурсів, деревини та дичини. В Bloomberg порівнюють ці землі з Сибіром.

На п’ятому місці розташувався дім Грейджой. Їхні основні володіння знаходяться на островах, а головна перевага над іншими — великий флот, який протягом серіалу постійно зростає, що дозволяє зберігати більшість економічних ресурсів.

Шосте місце між собою розподілили дім Мартелл, дім Таллі і будинок Баратеонів. Найбільше від війни в Вестеросі втратив будинок Тіреллів, який протягом серіалу опустився з другого, на останній, дев’ятий рядок рейтингу. Причиною цього став напад Ланністерів на столицю Тіреллів — Хайгарден і повне захоплення всіх активів дому.

Читайте також: Неочікувані донори: НБУ назвав ТОП країн звідки українські заробітчани перераховують найбільше грошей
Рік з пінгвінами: стало відомо, що відбудеться зі станцією “Академік Вернадський” в Антарктиді
Кейсі Нейстат: правила, які зробили з нього відеоблогера №1 у світі

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *