Юристи розповіли як уникнути покарання за нерозмитнену ”євробляху”

З 24 травня поточного року всі водії “євроблях”, які будуть зупинені працівниками поліції, будуть змушені заплатити штраф від 8,5 тис до 170 тис грн, або погодитися на конфіскацію автомобіля. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

При цьому юристи не радять заявляти про “викрадення”, намагатися самостійно перебити номери, або займатися іншими маніпуляціями. За їхніми словами все це може призвести окрім штрафів, ще й до кримінальної відповідальності.

В той же час, якщо водій “євробляхи” не ввозив її в країну, то таке авто можна здати на розбирання, “продати” комусь, вивезти закордон або залишити як донора запчастин для інших автівок.

Експерти склали рейтинг найбагатших сімей у “Грі престолів”

Після 24 травня, якщо водій буде зупинений за кермом “євробляхи”, то штраф становитиме 8,5 тис грн. Повторне зупинення обійдеться вже у 17 тис грн і позбавлення прав на рік з конфіскацією транспортного засобу.

Що важливо, після завершення періоду розмитнення, штрафуватимуть тих, хто ввіз автівку на своє ім’я і знаходиться у митних базах. Зокрема, за тимчасове ввезення в Україну та прострочення дозволеного періоду перебування доведеться заплатити від декількох сотень гривень за пару днів прострочення до 170 тис грн за порушення терміну більше ніж на 30 днів.

Рішення про штраф буде прийматися митними органами, які можуть замінити штраф у 170 тис. грн на конфіскацію “євробляхи”. Така опція для багатьох багатьох власників може стати єдиним можливим варіантом.

Читайте також: Неочікувані донори: НБУ назвав ТОП країн звідки українські заробітчани перераховують найбільше грошей
Рік з пінгвінами: стало відомо, що відбудеться зі станцією “Академік Вернадський” в Антарктиді
Священик підкорює мережу сатиричною піснею про стан українських доріг (ВІДЕО)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *