Нові правила у Фейсбук: як скандали з втручанням у вибори вплинули на політику компанії

Нещодавно група акціонерів компанії Facebook заявила, що засновник соцмережі Марк Цукерберг повинен піти з посади голови правління. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Свою заяву вони розмістили на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США. Ініціатори запропонували розглянути їхню пропозицію на щорічних зборах акціонерів, які відбудуться вже 30 травня.

За їх словами, причиною цього став той факт, що що з липня 2018 року вартість Facebook впала на 40% через неоднозначні рішення керівництва і правління.

Вони стверджують, що в компанії присутня дискримінація, через те, що декому надається більше прав голосу. В першу чергу це стосується самого Марка Цукерберга. При тому, що йому належить лише 13% акцій компанії, в правлінні за ним закріплена частка в 51% всіх голосів. Таким чином Цукерберг має можливість фактично одноосібно контролювати компанію.

Експерти склали рейтинг найбагатших сімей у “Грі престолів”

Автори заяви у своєму зверненні поскаржилися, що — “Без рівних прав голосу акціонери не можуть залучити керівництво до відповідальності”.

Здебільшого вони апелюють до звинувачень в поширенні на базі Facebook неправдивої інформації та допускання можливості для зовнішнього втручання у вибори. За словами акціонерів це стало основною причиною стрімкого падіння вартості компанії. Тому, окрім цього, вони вимагають розділити посади генерального директора і голови правління.

Фейкові новини, втручання у вибори і загроза нашій демократії — акціонерам потрібно щось більше, ніж просто заперечення цього, спроби ухилитися і відстрочки з відповіддю”, — було вказано в заяві.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року прибуток компанії склав понад 22 млрд доларів, що майже на 40% більше ніж в 2017 році. Основною причиною цього називають постійне зростання кількості користувачів соцмережі і паралельне збільшення рекламних надходжень. Тож, станом на кінець минулого року, число активних користувачів соцмережі склало понад півтора мільярди осіб.

Читайте також: Юристи розповіли як уникнути покарання за нерозмитнену ”євробляху”
Неочікувані донори: НБУ назвав ТОП країн звідки українські заробітчани перераховують найбільше грошей
Кейсі Нейстат: правила, які зробили з нього відеоблогера №1 у світі

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *