Український виробник гітар став одним з лідерів на світовому ринку

Знаєте що спільного в Курта Кобейна, Джимі Хендрікса чи Кіта Річардса?

Всі вони творили “магію” на своїх гітарах.

А ви знали, що саме українська компанія є одним з лідерів у світі з виробництва цих музичних інструментів?

Так, з 2016 року український бренд Universum Guitars виробляє гітари, які встигли стати улюбленими інструментами багатьох музикантів по всьому світу.

Ця маленька компанія була заснована у Білій Церкві трьома товаришами. Досвідченими гітаристами — Вадимом і Дмитром Гавриленками, а також інженером-дизайнером Олександром Дорошенком.

Тож, чому саме роботи українців так інтенсивно підкорюють увесь музичний світ?

Вся справа в цариці наук — математиці! В основу створення кожної гітари вони закладають принцип “Золотого перетину”.

Що це таке?

Відповідь на це питання лежить в особливій математичній послідовності чисел, відкритих середньовічним математиком Леонардо Пізанським, більше відомим по імені Фібоначчі. Суть “послідовності Фібоначчі” полягає в тому, що кожне нове число в цій послідовності є сумою двох попередніх чисел. Ось як починається ця послідовність:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987 і тд…

В Україні з’явиться компанія з виробництва суперкомп’ютерів

Саме використовуючи ці закони була створена легендарна “Скрипка Страдіварі”. Як заявляють майстри, у виробництві гітар важливо все: деревина, лак, покриття. Але, найважливіше — пропорції з якими вона побудована. І тому, взявши за основу це “золоте” правило, українські майстри виробляють увесь свій товар.

Всі гітари, створені на фабриці Universum Guitars не мають прототипів. Форма і звучання цих інструментів подаровані самою природою. Кожен інструмент виготовляється з резонансної деревини найвищої якості, яка перед використанням проходить процес природної сушки” — заявляють майстри.

Однак такий науковий підхід до виробництва інструментів автоматично відносить вироби до преміум сегменту. Ціна починається від 700 до 6300 доларів.

Історії успіху трьох найбагатших жінок світу

Майстер Вадим Гавриленко розповідає, що може на запах відрізнити понад шість десятків порід деревини, які використовує у виробництві. При цьому значна частина з них ростуть на високогір’ї українських Карпат.

Виробництво кожного інструменту в Universum Guitars починається з ескізу на папері, потім створюється 3D-моделі на комп’ютері до десятих міліметра. І тільки після цього, спеціальні програми виточують на станках саму гітару.

Що важливо, засновники Universum не збираються перетворювати свій бізнес на конвеєрне виробництво. Кожен їх інструмент унікальний і не продається в мережевих магазинах. Тим не менше, завдяки еталонній якості і виключно позитивним відгукам від майстрів, впізнаваність бренду постійно зростає.

Зараз на інструментах “Universum Guitars” грають відомі українцям музиканти Андрій Макаревич — фронтмен гурту “Машина времени”, Серго Чантурія — видатний український рок музикант грузинського походження, Джон Патітуччі — власник премії “Греммі” і один з найпопулярніших басистів світу та багато інших.

Читайте також: Пиляли сейф болгаркою та намагалися винести бюлетень в роті: у ЦВК розповіли топ основних курйозів на виборах
Український McDonald’s буде годувати споживачів за допомогою штучного інтелекту
Священик підкорює мережу сатиричною піснею про стан українських доріг (ВІДЕО)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *