В Україні з’явиться компанія з виробництва суперкомп’ютерів

Американська ІТ корпорація Nvidia вже найближчим часом може з’явитися в Україні. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

ІТ-Гігант вже найближчим часом викупить ізраїльську компанію Mellanox, котра виробляє чіпи і мережеве устаткування. За попередньою інформацією купівля обійдеться американцям в 6,9 млрд доларів. Це приблизно на 1 млрд доларів більше, ніж біржова вартість Mellanox на даний момент. Операцію мають намір завершити вже до кінця 2019 року.

В Україну заходить найбільший у світі продавець меблів

Головна штаб-квартира Mellanox знаходиться в Каліфорнії. Також у Mellanox є R&D-офіс в Україні, що нараховує до 80 працівників. Компанія відкрила його в 2017 році в Києві, після успішної роботи з декількома українськими партнерами.

Україна відтепер співпрацюватиме з NASA

Зауважимо, що за ізраїльську компанію почалося справжнє суперництво між Nvidia, Intel і Microsoft. Кожна з цих компаній намагалася викупити акції Mellanox Technologies. Причиною такого ажіотажу стало те, що компанія вже має значні успіхи у виробництві інтегральних мікросхем, застосовуваних у вузлах обчислювальних кластерів максимальної продуктивності. На тлі зростаючого попиту на хмарні послуги, цей сегмент може приносити дуже хороші прибутки.

Раніше Nvidia і Mellanox вже співпрацювали в області суперкомп’ютерів. Компанії спільно займалися створенням двох найпотужніших суперкомп’ютерів сучасності, американських Sierra і Summit, які використовує Департамент енергетики США.

Читайте також: Ілон Маск похвалив українських космонавтів

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *