Історії успіху трьох найбагатших жінок світу

З нагоди Міжнародного жіночого дня пропонуємо вам рейтинг топ-3 найбагатших жінок світу, на сайті “Інвестор-ЮА”. 

1. На першому місці розташувалася Еліс Уолтон зі статками в — 46 млрд доларів. 68-річна американка єдина дочка засновника роздрібної мережі Walmart Сема Уолтона. За рік її статки зросли на 12,2 млрд доларів. Акції ж Walmart виросли в ціні на 43%. Компанія активно розвивалася в області e-commerce, створювала нові продукти — наприклад, лінійку кухонного приладдя спільно з Tasty, кулінарним проектом Buzzfeed, а також готує запуск чотирьох ліній одягу.

Уолтон відома фінансуванням політичних кампаній і захопленням мистецтвом. У віці 10 років вона купила репродукцію «Блакитна оголена» Пабло Пікассо, яка продавалася в першому магазині, який належав її батькові — франшизі мережі Ben Franklin Stores, а сьогодні її власна колекція оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Одразу сім українців потрапили до списку найбагатших людей світу

2. На друге місце рейтингу зійшла Франсуаза Бетанкур-Мейер з — 42,2 млрд доларів. 64-річна француженка володіє 33% акцій заснованої її дідусем Еженом Шулером в 1909 році компанії L’Oreal, якій належать такі марки як Lancome, Garnier та інші. Свої статки вона отримала у спадок після смерті матері Ліліан Беттанкур у вересні 2017 року.

Франсуаза здобула вчений ступінь з міжнародних відносин євреїв і християн та вивчення родоводу грецької міфології. Також вона є автором п’ятитомного біблійного дослідження.

Вона одна із засновників “Фонду Бетанкур-Шуелер”. Щорічно ця організація надає грошові нагороди найкращим молодим вченим. Річний бюджет цієї організації 250 млн євро — 55 % з них йдуть на наукові дослідження і освітні проекти, 33 % розподіляється в гуманітарну і соціальну сфери, а 12 % отримують галузі культури і мистецтва.

3. Бронза цього рейтингу відходить Сюзанні Клаттен з — 25 млрд доларів. 55-річна німкеня і її брат, Штефан Квандт, разом володіють 50% акцій BMW. Вона також одноосібний власник компанії Altana.

Свого часу вона успадкувала частку в 50% фармацевтичної і хімічної компанії, яка зараз показує щорічні продажі більше $ 2 млрд. У 2006 році фармацевтичний бізнес Altana був проданий скандинавській Nycomed за $ 6 млрд. Також вона володіє інвестиційною компанією SKion Holding Group і частками в компаніях Nordex (займається вітряної енергією), Geohumus (поліпшувачі грунту), SGL Group (виробництво графіту і вуглецю).

Читайте також: Новий рекорд: 21-річна модель стала наймолодшим мільярдером в історії

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *