“Через Росію”: США посилюють військову присутність у Сирії

Міністерство оборони США направило до північного сходу Сирії кілька бойових броньованих машин “Bradley” і близько сотні військовослужбовців. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це спершу повідомив NBC News із посиланням на три джерела в оборонному відомстві США. Після цього інформацію підтвердило командування американської операції в Сирії “Непохитна рішучість”.

Так Пентагон відреагував на нещодавнє загострення з військами Росії в тому ж регіоні.

Як ідеться в офіційному повідомленні, бойові машини “Bradley” забезпечуватимуть”захист сил партнерів коаліції в їхній боротьби проти Ісламської держави”. Втім неофіційно американські посадовці вказують: додаткові війська розгорнули через провокації Росії.

Коментар: Ці дії й підсилення є чітким сигналом для Росії, щоб та дотримувалася взаємних неконфліктних процесів, а ще разом з іншими сторонами уникала непрофесійних, небезпечних і провокативних дій на північному сході Сирії“, — розповів NBC News на умовах анонімності представник Пентагону.

Йдеться про інцидент кінця серпня, коли між собою зіштовхнулися транспортні засоби військ Росії та міжнародної коаліції на чолі із США. Унаслідок інциденту американські військові зазнали поранень. Попри це, вони поїхали з місця події, аби “запобігти ескалації”.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *