Якою буде погода на початку 2022 року: прогноз синоптика

Синоптик здивувала прогнозом погоди на 1 січня. Очікується аномальне потепління.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За даними синоптика Наталки Діденко, 1 січня 2022 року місцями в Україні потеплішає майже до +10 градусів.

Перший день нового 2022 року в Україні буде теплим, у багатьох областях очікуються дощі, місцями – з мокрим снігом.

За її словами, завершиться 2021 рік невеликими морозами, які ще спостерігатимуться на Сході (-1°…-6°), на Півдні (-2°…+4°) та на Сумщині, де ще буде -2°…-4°. Найтепліше 31 грудня буде у західних областях: вночі близько 0°, а вдень +1°…+6°.

Читайте також: Україна рекордно збільшила імпорт ігристих вин

Але вже 1 січня нового, 2022 року, до України прийде потепління.

Коментар: “У західних областях першого січня співатимуть пташки… Бо саме тут запахне весною – очікується у новорічну ніч +1…+4 градуси, вдень +4…+8 градусів! Дощ”, – розказала Наталія.

Східна частина у новорічну ніч отримає температуру до -5°, а вдень, 1 січня, потепліє до 0°. Вночі та вранці буде без опадів, а вдень буде мокрий сніг та дощ, вітряно.

Коментар: “На Півдні України початок року буде з дощами, теплим, вдень до +4…+9 градусів”, – каже синоптик.

У центральних областях новий рік також почнеться теплою погодою. Вночі буде близько 0°, а вдень повітря прогріється до +1°…+5°. Періодично йтиме дощ, місцями з мокрим снігом.

На півночі України також у новорічну ніч очікується переважно дощ. Вдень опади припинятимуться. Вночі, 1 січня близько 0°, вдень +1°…+6°.

Коментар: “Характерною особливістю першого дня нового року в Україні буде сильний штормовий вітер північно-західного напрямку”, – попередила вона.

Джерело